About

Om företaget

Performance Physio

Performace Physio är ett företag som riktar sig till både elitidrottaren och motionären med fokus på att ta hand om kroppen för att kunna prestera så bra som möjligt.

Idrottsmedicinsk fysioterapi är en specialiserad gren av fysioterapi som är inriktade på skador och besvär hos idrottande människor. Idrott är inte bara för elitidrottare utan involverar alla som håller på med kroppslig träning.

Idrottsskador

Idrottsskador skiljer sig mot vanliga skador. Atleter sätter höga krav på vad deras kroppas skall klara av. Detta leder till att muskler, leder och ben påfrestas mer än vanliga människor. Fysioterapi kan hjälpa atleter återhämta sig från idrottskador samt bidra med utbildning och resurser för att motverka problem.

Rehab

Efter noggrann undersökning kommer evidensbaserad individuell multimodal behandling kunna erbjudas för att kunna säkerställa och effektivisera resultatet på bästa sätt. Jag har tillgång till både behandlingsrum samt stort gym med utrustning för att kunna hjälpa dig på bästa sätt! Läs mer på rehab i de behandlingsformer som vi kan erbjuda!

Prehab 

Vi har en mängd olika undersökningar som kan vara användbara att testa innan skadan är skedd. Ta reda på om du har ökad risk för en skada genom att genomföra tester och motverka skadan innan den är skedd! Perfekt att göra innan du startar en träningsperiod eller vill planera upp hur du skall träna för just dina behov! Läs mer på prehab vad som kan erbjudas. 

Recovery

Återhämtning efter träning är en av de mest viktiga delarna för att kunna bygga en starkare och friskare kropp. Du behöver inte vara skadad för att kunna ta del av de behandlingar som Performance Physio erbjuder utan kan med fördel vara en del av av din vanliga träningsregim! Performance Physio hjälper dig med behandlingar och strategier för att du skall återhämtas maximalt!

Om mig

Gustav Gabrielsson

Idrott och hälsa för mig är bland det bästa jag vet. Det finns inget som slår känslan när man sätter upp mål som man tränar för och klarar av! Att träna kan både vara helt underbart men det kan också vara oerhört frustrerande när man inte klara av något som man vill göra eller inte kan prestera som man brukar!

Baksidan av träning när man presterar dock är inte alltid det vackraste för alla människor, det är ofta ett tufft slitande jobb för att att vara den bästa versionen av sig själv. Medans strålkastarljuset ofta faller på resultatet och inte timmarna som oftast ligger bakom i träningen.

För att vara den bästa versionen av dig själv så behöver man träna. Oavsett om det gäller idrott, hälsa eller allt annat i livet behöver man lägga ner tid på allt som man vill bli bra på. Tyvärr brukar det i många fall slita på kroppen och det är därför viktigt att man har kunskapen om hur man kan ta hand om kroppen på bästa sätt när man vill kunna prestera så bra som möjligt!

Som legitimerad fysioterapeut har jag med hänsyn till hälso- och sjukhuslagen bunden till att arbete enligt vetenskaplig och beprövad erfarenhet. Jag står även under tillsyn av  Inspektion för Vård och Omsorg (IVO) . Det är min skyldighet enligt hälso- och sjukvårdslagen att följa patientjournallagen och sekretesslagen. Som legitimerad sjukgymnast har jag ett eget medicinsk ansvar och jag kan även ställa diagnoser inom mitt specialiseringsområde.

Under drivandet av Performance Physio kommer jag även att studera en masterutbildning inom Idrottsvetenskap med en specialist examen inom idrottsmedicin.

Utbildning: 

Master Idrottsvetenskap, samt spec. idrottsmedicin (pågående) 

Fysioterapeutprogrammet Uppsala Universitet 180hp -19

OMT- Steg 1 -19

Idrottsmedicin och rehabilitering 7,5hp -18

Diplomerad Triggerpunktsutbildning -17

Diplomerad Massör – Svensk Klassisk Massage -16

 

Anställningar: 

Fysioterapeut, Specialistkliniken Motala Lasarett -19                                 

Personlig Tränare Actic Boländerna i Uppsala -19                                    

Fysioterapeut i Allsvenskan innebandy Storvreta IBK-Dam ( Säsong 17-18)                       


Övriga meriter:

Fysioterapeut Svenska Super Ligan kvartsfinal Innebandy -19

Tävlar i Crossfit -19

Hockeyspelare elitnivå ungdom, Lidingö Vikings 2003 – 2011

Seglat junior VM (13-placering) och EM (4-placering) i Hobie Dragoon katamaran 2008 samt 2009